Kombinovani pogled Ravan pogled Prikaži kao stablo
BULDOZER - KAKO FUNKCIONIŠE
toggle
BULDOZER - KAKO FUNKCIONIŠE
27/11/2009 11:27
Ovo je verovatno jedno glupo pitanje , ali nije mi sasvim jasno kako funkcioniše buldozer? Ako non stop gura materijal isperd sebe, taj materijal se verovatno akomulira ispred mašine !
RE: BULDOZER - KAKO FUNKCIONIŠE
27/11/2009 11:36 kao odgovor na Marko Jovanović.
Ni ja nikad nisam radio sa buldozerom. I ja bih voleo da znam koja je tehnika za guranje materijala bolja i na koji način to funkcioniše ?
Pretpostavljam da se materijal gura u više malih pokušaja i kada se stigne do kraja, raonik je verovatno pun i tada se odgurne zemlja .
Verovatno manji buldozeri imaju raonik koji se pomera pod uglom, a veći nemaju .....
27/11/2009 11:45 kao odgovor na Marko Jovanović.
Evo ja sam buldozerista već dugo godina . Relativna je stvar kako se radi sa buldozerom. Naravno sve zavisi od tipa mašine i tipa terena.Najnovije mašine imaju sistem upravljanja pomoću lasera i GPS-a . Niko ne moze da drzi ravno buldozer od oka više od 20 metara , zato je laser veoma koristan u nivelisanju i mnogo ubrzava posao..
27/11/2009 11:48 kao odgovor na Zoran Milunović.
Sve zavisi od terena . Ako se rade ravni tereni onda je bolje u malim pokušajima .......
27/11/2009 11:53 kao odgovor na Marko Jovanović.
Postoje razni tipovi raonika kod buldozera . Raonik je fiksan po pitanju ugla. Kod angle-dozera postoji mogućnost regulisanja ugla kod raonika ,a kod novijih modela postoji PAT varijanta koja ima mogućnost šest pravaca.